UUTTA! Kuntojazz

Hauska ja hikinen BODYTREENI
Tunti koostuu lämmittelystä, korostaen rintakehän ja lantion liikkuvuutta, lihaskuntoharjotteista seisten ja lattialla sekä loppujäähdyttelystä.
Kuntojazz-tunnilla ei tehdä koreografiaa tai opetella tanssitekniikkaa, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta.

Aikuisbaletti alkeet

Tunti on tarkoitettu kaikille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta baletin harrastamisesta. Opiskelu alkaa aivan alkeista ja tunneilla opetellaan baletin tekniikkaa ja liikesanastoa.
Tunnit ovat virkistäviä ja rentouttavia ja ne ovat fyysisesti kaikkien omaksuttavissa. Löydä oma sisäinen balleriinasi ja tule mukaan kokemaan baletin lumo!
Tunnin kesto on 60 minuuttia ja tunneilla käydään kerran viikossa.

Baletti

Tunnit koostuvat tanko- ja keskilattialla suoritettavista harjoitelmista tasojen mukaisesti.
Tunneilla työstetään vartalon ja käsien oikeaa asentoa, vartalon kannatusta, jalkatekniikkaa, aukikiertoa, lihashallintaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, musiikillista ja tanssillista ilmaisua.

Floor barre = lattiabaletti

Lisää joustavuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa. Balettitekniikka kehittyy, linjoihin ja muotoihin tulee puhtautta (mukaan lukien lantion kääntyminen).
Loukkaantunut tanssija voi myös ylläpitää tekniikkaa ja osallistua lattia barre-tunnille.
Tunneilla ei käytetä lainkaan laitteita/välineitä.
Treeni tehdään lattiatasolla selinmakuulla, päinmakuulla, erilaisissa kylkiasennoissa ja istuma-asennoissa.
Alustana käytetään jumppamattoa.

Kärkitossutunti alkeet

Harjoitellaan kärkitossutekniikan alkeita. Kärkitossutunnilla voit laajentaa balettiopintojasi.
Pohjalla on oltava hyvä ja vahva baletin tekniikka sekä vartalon hallinnan täytyy olla kehittynyt ja nilkat tarpeeksi vahvat ennen kuin saa nousta tossujen kärjille. Varmista oma soveltuvuutesi opettajalta.

Kärkitossutunti jatko

Kärkitossuilla työskentely vahvistaa jalan lihaksia ja keskustan kannatusta.
Tunnille osallistuminen vaatii kärkitossutekniikan perusteiden taidot.


Jazztanssi

Jazztanssi on yksi taidetanssin perustekniikkalaji. Sille ominaista on rytmiikka, eri kehonosien irtonainen käyttö.
Tunneilla kehitetään koordinaatiokykyä ja liikedynamiikkaa. Tunnin kulku koostuu lämmittelystä, tekniikkaosuudesta, lihaskuntoharjoitelmista, liikkuvista askelsarjoista sekä tanssisarjasta kunkin tasoryhmän mukaisesti. Edistyneiden tasolla harjoitellaan piruetti- ja hyppytekniikkaa.

Steppi

Englanniksi tap dance, jossa rytmillä on suuri tekijä.
Lajia tanssitaan kengillä, joihin on kiinnitetty alumiiniset kanta- ja päkiäraudat. Kengillä naputellaan lattiaan eri lajityypillisillä tavoilla, mm. showsteppi tai rytmisteppi (vaativampi laji).
Steppitunneilla harjoitellaan myös body drumming'ia (kehorummutusta), jossa käytetään omaa kehoa eri rytmien tekemiseen yhdistettynä steppitekniikkaan.

Kuntobaletti

Klassisen baletin pohjalta suunniteltu tehokas kuntoilumuoto, jossa useilla toistoilla kohennetaan aerobista kuntoa ja samalla kehitetään liikeratoja. Harjoitukset parantavat kehon kannatusta, ryhtiä, tasapainoa sekä kehittävät voimaa ja notkeutta unohtamatta baletin siroutta ja sulavuutta. Tunti sisältää myös lattialla tehtävän tehokkaan lihashuolto-osuuden. Tunti sopii kaikentasoisille.

Venyttely

Työstetään kehon eri lihasryhmiä.
Lisääntynyt venymiskyky merkitsee parempaa liikevalmiutta, voiman, nopeuden, kestävyyden ja taitavuuden parempaa kehittämismahdollisuutta, pienempää vammautumisalttiutta, nopeuttaa vammojen parantumista, esteettisempää liikettä, vähäisempää voimankäyttöä, helpompaa liikesuoritusta, nopeuttaa palautumista rasituksesta ja vaikuttaa edistyvästi aineenvaihduntaan ja rentouteen.
Rentouttava ja kehoa huoltava venyttelytunti, joka sopii kaikille.

Voima & venytys

Tunnilla työstetään kehon eri lihasryhmiä niitä vahvistaen käyttäen voimatankoa (2,5 kg), käsipainoja, levypainoja, tarrapainoja. Liikesarjoissa käytettävien lisävastusten voimakkuuden voi valita itse kukin omaan kuntoonsa nähden, joten tunti sopii kaikenkuntoisille. Tunnin lopussa keskipitkät venytykset.

Tanssistudio Tuire Saira    040 - 5137 024    tuire.saira@netti.fi
Alfacenter (Barker)    Raunistulantie 25 R    20300 TURKU